ANTON DOLIN - Bajke i filmske priče

05 Nov 2023 u 20:00
ANTON DOLIN - Bajke i filmske priče

Anton Dolin je erudita, intelektualac koji ne propušta nijednu značajnu premijeru. Njegovom mišljenju veruju milioni filmskih fanova. U svom autorskom programu “Bajke i filmske priče” povlačiće paralele između poznatih bajki i najpopularnijih filmova našeg vremena.

Anton će posebno pokazati koliko su arhetipski zapleti popularnih bajki isprepleteni sa dva najvažnija filma ove godine. Svetlo ružičasta komedija “Barbi” Grete Gervik i mračni horor biografski film “Openhajmer” Kristofera Nolana. Apsolutno različiti filmovi koji su objavljeni istog dana i izazvali veliku pometnju širom sveta. A prvog novembra Anton odlazi u Pariz da prvim vidi novo delo japanskog maestra Hajaa Mijazakija “Kako ste?” i podeliti svoje utiske sa publikom.

Anton Dolin je jedan od najuticajnijih filmskih kritičara u Rusiji. Donedavno je bio radio voditelj, filmski recenzent u TV emisiji “Večerni Urgant” i glavni urednik časopisa “Filmska umetnost”. Autor podkasta “Filmske historije” i YouTube kanala “Radio Dolin”.