Balet

 

PC220856.JPG

Kroz pokret praćen klasičnom muzikom, dete upoznaje sopstveno telo i sve njegove mogućnosti kretanja, pravi prve baletske korake, uči osnovne pozicije nogu i ruku, razvija elementarne motoričke funkcije dečijeg tela, upoznaje se s francuskom terminologijom baletske umetnosti...

Program je baziran na osnovama klasične baletske tehnike, a tokom časova baleta, razvija se disciplina, osećaj zajedništva i timskog rada, koordinacija, maštovitost. Deca uče da se kreću u ritmu s muzikom i da izraze raspoloženje kroz svoje pokrete.

U zavisnosti od uzrasta, deca su rasporedjena u četiri grupe (4-5 godine, 5-6 godina, 6-8 i 8-10 godina).  Časovi se organizuju dva puta nedeljno u trajanju od po 45 min.

Muzika koja se koristi na časovima je specijalno snimana za decu ovog uzrasta.

Pored časova baleta prilagodjenih dečijem uzrastu, ustanova kulture Palilula u svom programu nudi i rekreativne časove klasičog baleta za odrasle. Ovaj program podrazume baletske vežbe kod štapa, na sredini sale i skokove, a prilagodjen je polaznicima koji nemaju iskustvo u bavljenju klasičnim baletom.

Sve časove vodi Sanvila Hadži Nikolić, diplomirani baletski igrač.

Fotografije sa javnog časa pogledajte ovde.

Dodatne informacije možete dobiti kod Gordane Tadić, organizatora kulturnih aktivnosti, email: gordana.tadic@ckvladadivljan.rs ili tel. 011/276-1165 i mob.tel. 069/200-2570