Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" - projekcija filma "Kuća lutaka"-ulaz je besplatan

22 Sep 2022 u 20:00
Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" - projekcija filma "Kuća lutaka"-ulaz je besplatan

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“, biće održan od 21. do 23. septembra 2022. godine, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ tradicionalno posvećujemo obeležavanju i promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje, koji je EU ustanovila 2013. godine.
Obeležavanjem ovog dana Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

Osnovni cilj festivala „Evropska saradnja: filmska priča“ je da se projekcijom tri dokumentarna filma, iz različitih evropskih zemalja, ukaže na značaj teritorijalne saradnje i povezivanja ljudi u svim životnim segmentima, od privrede do stvaralaštva.

22. septembar 2022, 20 časova
Projekcija filma „KUĆA LUTAKA“, režija: Tudor Platon (Rumunija, 2020, 80’)
Sinopsis: Priča o tradicionalnom godišnjem odmoru grupice 70-godišnjih gospođa. Svake godine Cica, Nana i njihove prijateljice povlače se u osamu vile u prirodi, podalje od muškaraca i užurbane svakodnevice. U njihovom druženju prepliću se radost življenja i uspomene, melanholija i sreća, tračevi i šale. Sve to im služi kako bi održale privid da vreme ne prolazi i da su još onako lepe i zgodne djevojke kakve su bile pre 50 godina.

Besplatne karte se preuzimaju na blagajni Centra od 16.09.2022. (petak).
Ulaz je slobodan. Dobrodošli.