Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" - projekcija filma "Sivo u koloru"-ulaz je besplatan

21 Sep 2022 u 20:00
Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja: filmska priča" - projekcija filma "Sivo u koloru"-ulaz je besplatan

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“, biće održan od 21. do 23. septembra 2022. godine, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ tradicionalno posvećujemo obeležavanju i promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje, koji je EU ustanovila 2013. godine.
Obeležavanjem ovog dana Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

Osnovni cilj festivala „Evropska saradnja: filmska priča“ je da se projekcijom tri dokumentarna filma, iz različitih evropskih zemalja, ukaže na značaj teritorijalne saradnje i povezivanja ljudi u svim životnim segmentima, od privrede do stvaralaštva.

Repetoar:
21. septembar 2022, 20 časova
Projekcija filma „TELENOVELA SIVO U KOLORU“, režija: Filip Martinović (Srbija, 2021, 63')
Sinopsis: Rođen u Beogradu, odrastao u Barseloni, Filip postavlja sebi jedno, na prvi pogled, jednostavno pitanje- odakle sam? U potrazi za odgovorima, zajedno sa Ašom, Etiopljankom čija je prošlost još komplikovanija od njegove, odlutaće na daleka mesta na kojima im se priviđaju scene iz španskih serija.

Besplatne karte se preuzimaju na blagajni Centra od 16.09.2022. (petak).
Ulaz je besplatan. Dobrodošli.