Izložba analognih fotografija „SEZONA" autora Jovana Mihajlovića

22 Jun 2024 u 19:00
Izložba analognih fotografija „SEZONA" autora Jovana Mihajlovića

Otvaranje izložbe analognih fotografija „SEZONA" autora Jovana Mihajlovića biće održano u subotu, 22. juna, u Centru za kulturu „Vlada Divljan" (Mitropolita Petra 8) sa početkom u 19 časova.

Mesec dana nakon objave prve foto knjige o košarkaškom klubu Partizan i na godišnjicu osvajanja titule u regionalnoj ligi, biće otvorena izložba analognih fotografija „SEZONA" koja donosi velike printove fotografija iz prve foto knjige, ali i premijerno fotografije koje su nastale tokom nedavno završene sezone. U Centru za kulturu „Vlada Divljan" naći će se 19 ramova velikog formata putem kojih će biti preneta autorska priča o KK Partizan i navijačima u prethodne dve sezone koje su donele mešavinu najrazličitijih emocija.

 

Diplomski rad studenta katedre Kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Jovana Mihajlovića naišao je na veliku pažnju crno-bele javnosti, te je nakon objave knjige početkom juna održana i promocija kojoj je prisustvovalo preko 200 ljudi. Ovaj rad ne privlači samo one kojima su crno-bele boje bliske srcu, već i širi spektar ljubitelja kulture i umetnosti. Fotografije koje će se naći na izložbi predstavljaju drugačiju vizuru aktera košarkaških utakmica, igrača i navijača, a kako ne nastaju korišćenjem savremene, digitalne tehnike, već posredstvom analognih foto-aparata, to im daje još jedan nivo specifičnosti u autorskom izražavanju.