Koncert Simple Music Ensemble World

16 Mar 2024 u 20:00
Koncert Simple Music Ensemble World

Dobrodošli na koncert Simple Music Ensemble World koji će se održati 16.marta 2024.g. sa početkom u 20 časova.

SMEW je kamerni studio koji organizuje koncerte na najboljim svetskim scenama i ujedinjuje profesionalne muzičare iz različitih zemalja koji iskreno vole svoj rad. Tim je višestruki i kontinuirano se razvija, uvodeći nove ideje, proširujući granice svoje kreativne aktivnosti.

Ludovico Einaudi je program koji su muzičari SMEW pripremili posebno za ovu turneju. Na sceni će biti izvedene najpoznatije autorske kompozicije kao što su Ekperience, Una Mattina, Fli, Primavera i ređe. Među njima: Elements, Divenire, Petricor, Andare, Elegi for the Arctic i drugi. Sve aranžmane su napisali SME i primer su interpretacije i čitanja Einaudijeve originalne muzike, ko-kreacije sa njom.

Ludovico Einaudi je jedan od najpoznatijih kompozitora našeg vremena. Njegova dela se slušaju u najboljim salama širom sveta. Kreativnost italijanskog muzičara harmonično kombinuje neuništive tradicije klasike, modernog akustičnog zvuka, etno motiva, dinamike moderne muzike i meditativnosti. Einaudi sebe vidi kao vodiča u svet klasične muzike za široku publiku. Ludovikova muzika za filmove donela mu je više priznanja. U velikoj meri zahvaljujući njegovim melodijama koje potvrđuju život, francuska komedija „Nedodirljivi“ dotakla je srca miliona ljudi širom sveta. Einaudi svoje koncerte naziva „kolektivnom meditacijom“.

Kompozitor je dobio nekoliko nagrada, uključujući nagradu za "Najbolju originalnu muziku" za kompoziciju "Sotto Falso Nome" na Filmskom festivalu u Avinjonu 2004. i nagradu za "Najbolju muziku" na Italijanskim muzičkim nagradama za "Luce". Die Miei Occhi" kompozicija. Njegov album "Le Onde", napisan za klavir i izvođen solo, postao je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji i Italiji.

Karte se mogu kupiti na https://somewhere.show/simple-music-ensemble-belgrade

Cena karte: od 2.500 din.

Za dodatne informacije možete se obratiti organizatoru na: info@somewhere.show