Kreativna radionica za slepe i slabovide "Blago (u) nama"

18 Jun 2021 u 20:00
Kreativna radionica za slepe i slabovide "Blago (u) nama"

U okviru projekta "Kreativna šansa" podržana od strane opštine "Palilula"

Predstava „Blago (u) nama“, po motivima kultnog dela Jovana Dučića „Blago cara Radovana“

Artepunkt Beograd u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu je na našem repertoaru 18.06. u 20 časova

Reditelj i autor predstave je Dejan Janković
U predstavi igraju: Milica Petrović, Lea Jevtić, Katarina Bradonjić, Tijana Simić, Ana Jovčić, Vitomir Šuljagić i Olivera Šuljagić.

Kratak opis:
Inkluzivni projekat iz oblasti izvođačkih umetnosti povezao je profesionalne pozorišne umetnike i osobe oštećenog vida u kreativno umetničko istraživanje na temu ljudske sreće.
Držeći se aktuelnih tendencija u modernom svetskom teatru, reditelj predstave Dejan Janković je kroz formu scenskog eseja uspeo da uobliči jedan de-iluzionistički teatar u kojem glumac ima višestruku funkciju pripovedača, tumača određenih likova, komentatora, prezentera, plesača, pevača i debatnog partnera u momentima interakcije sa publikom. Svaki izvođač u ovoj predstavi imao je prilike da kroz pomenute funkcije izloži svoj individualni i kolektivni stav o tome da li je smisao ljudskog bivstvovanja ostao nepromenjen od Dučićevog vremena do danas i da li smo u stanju da, uz društveno nametnuti životni tempo prezasićenog infomacijama, odvojimo bitno od nebitnog, istinito od lažnog.
Kakvo mišljenje imaju o tome osobe koje zbog svog nedostatka žive jedan drugačiji društveni i socijalni život? Da li su i oni žrtve najbržeg tempa života od nastanka sveta nametnutog savremenom tehnologijom koje za posledicu ima sveopštu površnost i rasutost pažnje? Da li su oni ti koji mogu da nam ukažu na ono što mi ne možemo fizički da primetimo, zavedeni igrom vizuelnih materijala kojima se kreira jedan sveopšti društveni simulakrum potrošačkog društva? Sve su to pitanja koja su umetnici pokretali tokom stvaranja i izvođenja ove predstave

Dobrodošli !

Ulaz je besplatan.

Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama, koje se tretiraju posle svakog dogadjaja u njima.