Muzičke radionice Baby Artysh - Umetničko udruženje Artysh:Lab

04 Feb 2023 u 9:15
Muzičke radionice Baby Artysh - Umetničko udruženje Artysh:Lab

Muzičke radionice Baby Artysh
Umetničko udruženje Artysh:Lab

Muzičke radionice Baby Artysh imaju zabavno- edukativni karakter za roditelje i zabavno- razvojni za bebe i decu od 0 do 3 godine. Predstavljaju kontinuiran program od februara do kraja juna 2023. sa tri termina mesečno, subotom pre podne. Šta ćemo raditi? Igraćemo, pevaćemo, sviraćemo!

Muzičke aktivnosti se oslanjaju na metodu rada Žaka Dalkroza uz koju posmatramo dete i njegove reakcije na muziku i odgovaramo na njih aktivnostima kroz pokret, sa i bez rekvizita. Deca i roditelji učestvuju sa rekvizitima kao što su dečije udaraljke i šarene marame. Aktivnosti se izvode uz muziku koja se izvodi uživo na klaviru i pušta preko nosača zvuka.
Radionice su nastale kao rezultat osmogodišnjeg iskustva održavanja Baby Artysh interaktivnih koncerata za bebe i decu i višegodišnjeg ličnog, profesionalnog i istraživačkog rada autorke programa radionica i pijanistkinje Nede Aleksić. Istraživačko polje autorke jeste psihomotorni razvoj deteta u najranijem uzrastu kroz muziku i pokret i sa tom temom je i doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, uz podršku Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Za dolazak na radionice nije potrebno da imate muzičko obrazovanje ili neko posebno predznanje. Potrebno je da obučete udobnu odeću, rekvizite dobijate na licu mesta po potrebi i aktivnosti se izvode na podnoj podlozi za koju se izuvamo.

Prijave za radionicu su stalno otvorene i prijavljene raspoređujemo prema raspoloživim mestima u grupama.
Radionice će se odvijati za dve grupe uzrasta:
I grupa- bebe do prohodavanja 9:15 – 10h
II grupa- deca nakon prohodavanja 10:30 – 11h

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla artysh.lab@gmail.com ili na broj telefona 065/6686506, kontakt osoba Neda Aleksić.