Pozorišna predstava "GRETA IZ FAUSTA"

08 Dec 2021 u 20:00
Pozorišna predstava "GRETA IZ FAUSTA"

Najava predstave "GRETA IZ FAUSTA" 
Predstava "GRETA IZ FAUSTA" je na repertoaru Centra u sredu 08.12. u 20 časova.

Predstava se bavi odnosima među stvaraocima u pozorištu. Na primeru scene iz Geteovog „Fausta“ (stranica 89) pratimo i analiziramo više različitih odnosa između reditelja, glumice, rekvizitera, dramaturga… Priroda i dinamika tog odnosa, od scene do scene, uslovljena je „tipom“ reditelja ili glumice koji se sreću u konkretnoj varijaciji scene.
Tako će publika biti u prilici da upozna Početnicu, Divu, „provincijsku prvakinju“, reditelja „tezgaroša“, „mučitelja“ ili „frojdistu“ i bar na kratko „zaviri“ i otkrije deo procesa nastajanja jedne pozorišne predstave.
U radu na predstavi potrudićemo se da pronađemo, obradimo, postavimo i jasno označimo postupke, odnose, sukobe, htenja koji su karakteristični za „pozorišne ljude“ sa ciljem da predstava istovremeno bude zanimljiva i publici koja nikad nije prešla „s druge strane rampe“ i svima nama koji smo stalno na sceni i oko nje.

Besplatne ulaznice se preuzimaju na našoj blagajni od danas (06.12.) u periodu od 10-20 časova. Dobrodošli.  
Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama koje se tretiraju posle svakog dogadjaja u njima.