Pozorišna predstava "OBIČNA PRIČA" Сербский спектакль Кирилла Серебренникова: новый проект Гоголь-Центра

06 Dec 2023 u 19:00
Pozorišna predstava "OBIČNA PRIČA" Сербский спектакль Кирилла Серебренникова: новый проект Гоголь-Центра

 5. i 6. decembra  2023. u 19 č.
 Pozorišna predstava ”OBIČNA PRIČA” u Centru za kulturu “Vlada Divljan”  

"Obična priča" je drama koju je napisao ruski klasik Ivan Gončarov 1847. godine. Po prvi put je izvedena u pozorištu ”Sovremenik” u Moskvi 1966. god. Samo godinu dana kasnije doživela je postavku u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Godine 2015. pozorišni i filmski reditelj,  Kiril  Serebrenikov je postavio savremenu verziju ove drame u Gogolj Centru u Moskvi, pri  čemu je radnju smestio u modernu Rusiju. Predstava je postala jedna od najpopularnijih u tom pozorištu.

Godine 2023. “Obična priča” se vraća na beogradsku pozornicu. U postavci učestvuju poznati srpski glumci i glumci Gogolj Centra: Filip Avdejev, Luka Grbić, Aleksej Agranovič, Danica Maksimović, Dragana Varagić, Kristina Jovanović , Marija Poježajeva, Irina Tepluhova , Davor Perunović, Danijela Stojanović, Ana Zavtur, Jovan Stamatović-Karić i Luka Abramović. 

Predstava će se izvoditi na dva jezika i potpuno je prilagođena kako bi je mogla pratiti i srpska i ruska publika. 

Kiril Serebrenikov je ne samo pozorišni (drama, opera i balet) već i filmski reditelj, čija je predstava "Crni monah" prošle godine otvorila festival u Avinjonu, a 2022. proglašen je i za evropskog operskog reditelja godine. Njegovi filmovi ("Učenik", "Leto", "Petrovi u gripu", "Žena Čajkovskog") učestvovali su u glavnom takmičarskom programu festivala u Kanu i Veneciji. Inače, savremenu verziju Gončarove drame 2015. režirao je u moskovskom Gogolj Centru, dok će ovog puta radnju dobrim delom smestiti u današnju Srbiju. 

Pred publikom Centra za kulturu "Vlada Divljan", naći će se priča o mladom čoveku koji iz unutrašnjosti dolazi kod bogatog ujaka u veliki grad. Pun nade i ideala, suočava se sa realnošću koja ga menja...

Karte se mogu kupiti preko prodajne mreže TICKETS 
Link do prodaje :
 https://tickets.rs/venue/czk_vlada_divljan_48

Dobrodošli !!!
Vaš Centar za kulturu” Vlada Divljan”