Projekcija filma "Heroji Halijarda"

14 Nov 2023 u 20:00
Projekcija filma "Heroji Halijarda"

Od 01.11.-15.11.’23.godine, u Centru za kulturu Vlada Divljan možete pogledati svakim radnim danom i vikendom od 20 časova, film “Heroji Halijarda”.

Sadržaj: U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Igraju: Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić, Nina Nešković. Režiser: Radoš Bajić

Distributer: ART VISTA

Dužina trajanja: 140 min.

Država/Godina- SRB2023

Cena karte 400RSD

Dobrodošli! Vaš CKVD!