Promocija nove knjige, romana "Hoću da mi se može" Isidore Papić

23 Sep 2023 u 19:00
Promocija nove knjige, romana "Hoću da mi se može" Isidore Papić

23.09.2023.god, u Centru za kulturu Vlada Divljan od 19 časova, možete posetiti promociju knjige, Isiodre Papić "Hoću da mi se može"
Roman ,,Hoću da mi se može’’ životna je priča namenjena ženama koje meru sreće pronalaze u sopstvenom uspehu i porazu, u patnji i prevazilaženju iste, u problemima i suočavanju sa njima, kao i u slatko – gorkom ukusu pobede.
Junakinja romana, Nika, je turistički vodič, koja u dubinama okeana, uvek zagledana u pučinu, sa šoljicom dobre kafe u rukama, pokušava da pronađe sebe i spozna put ka istinskoj sreći. Mlada, lepa i izuzetno obrazovana, grabi ka nepoznatom, trudeći se da, kad god bi joj život podario limun, ponekad i suviše kiseo, napravi limunadu ili dobar ‘’mojito’’, i uz širok osmeh nastavi dalje, ne štedeći pri tom ni sebe ni svoju životnu energiju.
Ovo je roman o borbi devojke koju nije sramota da zaplače, ni od tuge ni od sreće, o onoj koja je polupana o hridi života, sakupivši svoje mrvice, uvek iznova izranjala, još bolja, uspešnija, lepša, ali ne uvek i mudrija. Ona koja je uvek nekako uspevala da pronađe ono najvažnije, razloge za iskren osmeh.
Jer kao i svaka jaka žena, ona zna da ne mora biti savršena u svemu, svesna da je na životnom putu čekaju i uspesi i padovi. Zato zna da je savršena upravo takva kakva je.
Dobrodošli!