26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA - projekcija filma "Egzil"

28 Nov 2020 u 16:00
26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA - projekcija filma "Egzil"

26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA
CENTAR ZA KULTURU VLADA DIVLJAN- VELIKA SALA

Projekcija filma: “EGZIL” (Exile), r. Visar Morina
Subota 28.11 u 16:00 časova
Nemačka/Belgija/UNMIK* – 2020 – 121 min
Berlinale Panorama; Sarajevo Film Festival – Srce Sarajeva za najbolji film
Glavne uloge: Mišel Matičević, Sandra Hüller, Rainer Bock, Uwe Preuss, Stephan Grossmann, Thomas Mraz, Flonja Kodheli, Daniel Sträßer, Piet Fuchs, Christian Skibinski …
Sinopsis: Džafer (45) je farmaceutski inženjer sa Kosova koji živi u Nemačkoj. Oseća se diskriminisan i maltretiran zbog svog etničkog porekla. Kada pronađe mrtvog miša obešenog ispred kuće, odmah pomišlja da bi to moglo biti delo njegovih kolega rasista. Svaki događaj, svaku reč, svaki gest on doživljava kao dokaz. Džaferova uznemirenost raste iz dana u dan. Nori, njegovoj ženi Nemici, počinje da smeta to što se on konstantno stavlja u poziciju žrtve rasizma. Da li je to prosto pomanjkanje simpatije između njega i njegovih kolega? Ili se još nešto krije iza njihovog neprijateljstva? Da li je sve ovo u njegovoj glavi, ili je zaista deo stvarnosti?

Cena karte je 300 dinara. Dobrodošli.
Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama koje se tretiraju pre i nakon svakog dogadjaja u njima.