26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA - projekcija filma "Koncentriši se, baba"

03 Dec 2020 u 16:00
26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA - projekcija filma "Koncentriši se, baba"

26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA - projekcija filma "Koncentriši se, baba"

Originalni / Međunarodni naziv: Koncetriši se, baba / Focus, Grandma

Četvrtak, 03.12. u 16 časova

Režija: Pjer Žalica

Scenario: Pjer Žalica

Uloge: Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija, Mira Banjac

Direktor fotografije: Almir Đikoli

Montaža: Redžinald Šimek

Zemlja produkcije: BA / TK

Trajanje: 93 minuta

Jezik: bosanski

Festivali: Sarajevo Film Festival, Leskovački internacionalni festival filmske režije

Sinopsis:  U aprilu 1992. godine, brojna se porodica, razbacana po celoj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza porodičnog lekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasledstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu. Baba i poslednim uzdasima svojski učestvuje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj porodici su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme. Kada je, na kraj, prevara otkrivena, već je kasno. U Sarajevu počinje rat.

Cena karte je 300rsd. Dobrodošli.
Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama, koje se tretiraju posle svakog dogadjaja u njima.