Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja filmska priča" - projekcija filma "Nana"

25 Sep 2019 u 20:00
Festival dokumentarnog filma "Evropska saradnja filmska priča" - projekcija filma "Nana"

O festivalu:

Festival dokumentarnog filma - „Evropska saradnja: filmska priča“,  biće održan od 25 do 27. septembra u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.
Ovim festivalom Ministarstvo  za evropske integracije tradicionalno obeležava Dan evropske teritorijalne saradnje.
Dan evropske saradnje manifestacija je kojom se promoviše „Evropska teritorijalna saradnja“, instrument Evropske unije čiji je cilj povezivanje građana susednih država radi prevazilaženja zajedničkih prepreka.
 
O filmu:
Film „Nana“,  trajanje filma: 60’, domaćeg autora Miladina Čolakovića. Nakon projekcije u 20h, predviđen je i razgovor sa autorom.

”Nana” je film sniman preko deset godina, i pre svega govori o svođenju životnog bilansa, o tome kada pri kraju života podvlačimo crtu, naravno ako za to imamo vremena. To je film o teškoj životnoj borbi, o ljubavi i žrtvi, o bolesti i starosti. Ovo je film i o smrti, ali onoj priželjkivanoj, koja dođe kao olakšanje. Istovremeno, to je i film o ispunjenom životu, životu koji je uprkos velikim teškoćama i neprestanoj borbi imao smisla. O velikom životu jedne naizgled male žene.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli.