FESTIVAL FOTOGRAFIJE-VIZUALIZATOR 2020

22 Nov 2020 u 19:00
FESTIVAL FOTOGRAFIJE-VIZUALIZATOR 2020

FESTIVAL FOTOGRAFIJE-VIZUALIZATOR 2020

22. novembar (nedelja) 19:00h – „Blind Date“ Otvaranje izložbe Mads Greve-a (Danska) – Centar za kulturu “Vlada Divljan”, Mitropolita Petra 8, Multimedijalna sala

Mads Greve je fotograf i vanredni profesor foto-novinarstva na Danskoj školi za Medije i Novinarstvo. Pored višegodišnjeg predavačkog iskustva, radio je kao stalni i freelance fotograf za neke od najprestižnijih danskih i svetskih časopisa, poput D la Republica, italijanskih izdanja časopisa Vanity Fair i Wired, Morgenavisen Jyllands-Posten, Politiken i druge. Dvostruki je dobitnik prve nagrade na takmičenju za Dansku Sliku Godine i autor je dve foto-knjige.

Publici Festivala predstaviće se dokumentarnim projektom Blind Date, koji čini svojevrsnu kolekciju ličnih trenutaka autora, momenata u kojima mu je sve delovalo beznadežno i izgubljeno. Podstaknut tim sentimentima, autor se upustio u stvaranje maglovitih crno-belih fotografija, koje su svedočanstvo kreativnog i tranformišućeg potencijala koji u sebi kriju momenti melanholije, a koji se aktivira upuštanjem u stvaralački čin. Sintagma Blind Date je zapravo metafora za neizvesnu budućnost koja dolazi, a koja u sebi nosi neslućene stvari i susrete.
Stoga vas pozivamo da i vi pođete na jedan sastanak “na slepo” tokom Festivala fotografije VIZUALIZATOR i susretnete se sa svetom u koji vas poziva danski fotograf, a koji u sebi nosi neočekivane susrete i motive!

Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama koje se tretiraju pre i nakon svakog dogadjaja u njima.
Ulaz je besplatan, dobrodošli!