Izložba Saveza za cereblarnu paralizu "Bojama osvojen svet"

04 Okt 2019 u 11:00
Izložba Saveza za cereblarnu paralizu "Bojama osvojen svet"

Izložba Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu „Bojama osvojen svet“                                        

 od 04. -06.oktobra, Multimedijalna sala CК Vlada Divljan

Svečano otvaranje izložbe 04. oktobra u 11:00 časova

Na kreativno-stvaralačkim radionicama u Beogradu, Priboju, Valjevu, Požegi, Zaječaru, osobe sa invaliditetom su imale priliku da se upoznaju sa pejzažnim uljanim slikarstvom primenjujući metodu „ruka u ruci“, ali i da se bave izradom nakita, ukrasnih predmeta, keramike. Radionice su vodili iskusni radioničari, od kojih su neki i afirmisani slikari.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije

Vas poziva da dana 4. oktobra 2019. godine (petak) u 11,00 časova dođete na otvaranje izložbe „Bojama obojen svet“

-              Izložba će trajati od 04. do 06. oktobra 2019. godine

-              Povod održavanja izložbe je obeležavanje Svetskog dana cerebralne paralize i Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom Srbije i označava završetak projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, a u oblasti kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom.

-              Napominjemo da je izložba prodajna i da će se u petak 4. oktobra u 11,30 časova održati aukcijska prodaja slika. Prodaja slika imaće humanitarni karakter.

-              Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na ovoj aukciji neophodno je da javite Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije (telefon 011/328-15-94 ili na mejl: savezsrbije@cerebralnaparaliza.rs

Ovom izložbom  želimo da damo doprinos unapređenju kvaliteta kulturnog života osoba sa invaliditetom i utičemo na podizanje svesti građana o talentima koji se kriju među njima.

Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja što je prepoznalo značaj stvaralaštva osoba sa invaliditetom i finansiralo ovaj projekat.