KULTURNO LETO NA PALILULI 2021. - Najava književne večeri

15 Sep 2021 u 20:00
KULTURNO LETO NA PALILULI 2021. - Najava književne večeri

КULTURNO LETO NA PALILULI 2021. – Najava književne večeri
Multimedijalna sala Centra za kulturu „Vlada Divljan“

15. septembra od 20 časova promocija knjige „Ako te sad zagrlim kako da te pustim“ pisca Maje Delesendro i promocija knjige „Zrno tišine“ pisca Ljiljane Кaradinović Janjić.
Ako te sad zagrlim kako da te pustim?– naslov zbirke poezije punokrvne pesnikinje Maje Delesendro koji se može doživeti na više načina. Zagrljaj kao prisniji fizički, ali i emotivni kontakt između dva bića označava privrženost jedno drugom. Isprepletenost dva tela koje formira snažnu vezu. Naslov simbolički tu može označavati viši emotivni aspekt zagrljaja koji se ne napušta jer spoj dva tela na duhovnom planu je dopunjavanje i saživljavanje koje ne prestaje. A kako pustiti ono što Bog spoji?
Кatarina Stokić
Pesnički prvenac autorke Ljiljane Кaradinović – Janjić, Zrno života, omaž je životu u kome sepreprliću uspenja, spotaknuća i radosti. Pisana pitkim, razumljivim jezikom, ova poetska niska iznova potvrđuje svevremenost stihovanih poruka istinskim poštovaocima kraljice književnosti. Bez namere da ponudi odgovore na večna pitanja ili odredi način na koji bi čitaoci trebalo da dožive stihovane titraje njene duše, pesnikinja na nenametljiv način poziva da se ukrovimo u toplu nišu po meri svakoga ko, bar na kratko, oseća potrebu da se skloni od vetrova života.
prof. Valentina Novković, književnik i prevodilac

Ulaz je slobodan. Dobrodošli.
Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama koje se tretiraju posle svakog događaja u njima.