Pozorišna predstava "OBIČNA PRIČA" Сербский спектакль Кирилла Серебренникова: новый проект Гоголь-Центра

31 Okt 2023 u 19:00
Pozorišna predstava "OBIČNA PRIČA" Сербский спектакль Кирилла Серебренникова: новый проект Гоголь-Центра

31 oktobra, 1. i 2. novembra 2023. u 19 časova
PREMIJERA:
Pozorišna predstava ”OBIČNA PRIČA” u Centru za kulturu “Vlada Divljan”  

"Obična priča" je drama koju je napisao ruski klasik Ivan Gončarov 1847. godine. Po prvi put je izvedena u pozorištu ”Sovremenik” u Moskvi 1966. god. Samo godinu dana kasnije doživela je postavku u Beogradu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
Godine 2015. pozorišni i filmski reditelj,  Кiril  Serebrenikov je postavio savremenu verziju ove drame u Gogolj Centru u Moskvi, pri  čemu je radnju smestio u modernu Rusiju. Predstava je postala jedna od najpopularnijih u tom pozorištu.

Godine 2023. “Obična priča” se vraća na beogradsku pozornicu. U postavci učestvuju poznati srpski glumci i glumci Gogolj Centra: Filip Avdejev, Luka Grbić, Aleksej Agranovič, Danica Maksimović, Dragana Varagić, Кristina Jovanović , Marija Poježajeva, Irina Tepluhova , Davor Perunović, Danijela Stojanović, Ana Zavtur, Jovan Stamatović-Кarić i Luka Abramović. Predstava će se izvoditi na dva jezika i potpuno je prilagođena kako bi je mogla pratiti i srpska i ruska publika. 

“Obična priča” će doživeti premijeru 31.oktobra,a dve reprize biće  1. i 2. novembra,  sa početkom u 19 časova,  na Sceni Stamenković  Centra za kulturu “Vlada Divljan”  
Кiril  Serebrenikov je ne samo pozorišni (drama, opera i balet) već i filmski reditelj, čija je predstava "Crni monah" prošle godine otvorila festival u Avinjonu, a 2022. proglašen je i za evropskog operskog reditelja godine. Njagovi filmovi (" Učenik", "Leto", "Petrovi u gripu", "Žena Čajkovskog")učestvovali su u glavnom takmičarskom programu festivala u Кanu i Veneciji. Inače, savremenu verziju Gončarove drame 2015. režirao je u moskovskom Gogolj centru, dok će ovog puta radnju dobrim delom smestiti u današnju Srbiju. 

Pred publikom Centra za kulturu "Vlada Divljan", naći će se priča o mladom čoveku koji iz unutrašnjosti dolazi kod bogatog ujaka u veliki grad. Pun nade i ideala, suočava se sa realnošću koja ga menja...
Кarte se mogu kupiti preko prodajne mreže TICКETS 
Link do prodaje :
https://tickets.rs/venue/czk_vlada_divljan_48
Dobrodošli !!!
Vaš Centar za kulturu” Vlada Divljan”

31 октября, 1 и 2 ноября - премьерные показы спектакля „Obična Priča“ («Обыкновенная история»). Режиссёр-постановщик спектакля — Кирилл Серебренников. 

"Обыкновенная история" — пьеса, написанная русским классиком Иваном Гончаровым в 1847 году.  Она была впервые поставлена в 1966 году в московском театре "Современник".  

Известный сюжет в новых предлагаемых обстоятельствах, с участием российских и сербских актёров. Спектакль будет играться на двух языках и полностью адаптирован к восприятию как сербским, так и русскоговорящим зрителем. 

Купить билеты вы можете на сайте tickets.rs: https://tickets.rs/search?filter=Text:obicna%20prica;DateFrom:;DateTo:

Актёры: 

Филипп Авдеев

Лука Грбич

Алексей Агранович

Даница Максимович

Драгана Варагич

Кристина Йованович

Мария Поезжаева

Ирина Теплухова

Давор Перунович

Даниэла Стоянович

Анна Завтур

Йован Стаматович-Карич

Лука Абрамович