Predstava za decu "Kralj Mrgud" OTKAZANO

21 Nov 2020 u 17:00
Predstava za decu "Kralj Mrgud" OTKAZANO

Povodom smrti Njegove svetosti patrijarha Irineja proglašena je trodnevna žalost u Republici Srbiji. U skladu sa tim otkazujemo dečiju predstavu "Kralj Mrgud". Hvala na razumevanju.

 

Poštovana publiko, dragi gosti,

U cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona a u skladu sa odlukom Vlade Srbije ulazak u zgradu CKVD na dečije pozorišne predstave NIKOME nije dozvoljen bez maske.

Maloj deci koja iz bilo kog razloga ne mogu da nose masku, za vreme trajanja posebnih mera, nije dozvoljen ulazak.

CK Vlada Divljan

Кralj Mrgud je priča o kralju koji ne ume da se smeje. Godinama svi pokušavaju da ga nasmeju, ali on je mrgud kakvog nema. Zato mu straža dovodi dvorske lude Zviždanu i Zdravka Čupavka koji su bili na dvorovima mnogih kraljeva i svi su bili nasmejani i zadovoljni njihovim šalama. Кralj će ludama pokloniti isti dvorac kao njegov, ukoliko ga nasmeju u noći uoči njegovog rođendana. Ukoliko ne uspeju, zauvek će biti zarobljeni na dvoru kao stražari. Lude će dati sve od sebe, a da li će uspeti, ostaje da vidimo…Predstava je bogata popularnim songovima koje su glumci prepevali i izvode ih uživo, uz osmišljenu koreografiju (Despacito, Gangam style, Thriller…). U jednom trenutku, na sceni će vladati potpuni mrak koji će princeza iskoristiti tako što će vrteti dva poja koja bacaju svetlosne efekte. Nedugo zatim, nastupa akrobatika na svili. Princeza se penje na svilu, na visinu od 2m i na toj svili izvodi razne akrobacije.

Scenu krasi bogata scenografija: veliki kraljevski tron nad koji se nadvija baldahin,  princezina ljuljaška. Raskošni kostimi koje glumci nose su, takođe, jedna od ključnih stavki koji ovu predstavu dodatno obogaćuju i čine je bajkovitom.

Tekst i režija: Semir Gicić

Uloge tumače:

Lejdi Dragana/Anđela Popović

Zdravko Čupavko/Semir Gicić

Zviždana/Milica Petrović

Кralj Smrdoje/Saša Đurašević

Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama, koje se tretiraju posle svakog dogadjaja u njima.